Om Monica

Kommunalråd

Kommunstyrelsen, ordinarie ledamot

Kommunfullmäktige, gruppledare och ordinarie ledamot

Barn- och utbildningsnämnden, ordförande

Stiftelsen Framtidsmuseet, SC 2047, vice ordförande

SKL:s utbildningsberedning

PARTIUPPDRAG

Liberalerna Dalarna, ordförande

Liberalerna Borlänge, styrelsen

Partiråd, ordinarie ledamot

_________________________________________________

Jag är 47 år och kommer ursprungligen från Brunflo, Jämtland. För 19 år sedan flyttade jag till Borlänge där jag nu bor med mina tre barn. Jag har varit fritidspolitiker de senaste 16 åren för Liberalerna i Borlänge och är gruppledare/ politisk ledare sedan sex år tillbaka.

Sedan 2005 har jag drivit företag inom strategisk transportplanering, projektledning och utvärdering, vilket innebär att företag och organisationer  får hjälp med att planera, projektleda och utvärdera projekt av olika slag t ex inom regional utveckling och transportplanering. Jag är också delägare i ett riskkapitalbolag som satsar på företag med hjärta i Dalarna.

De sakfrågor som har engagerat mig politiskt under lång tid är framförallt skol- och företagarfrågor men även integration, omsorg och trygghet i samhället har mitt fokus.

Efter mina 16 år som fritidspolitiker har jag samlat på mig en hel del politisk kunskap och erfarenhet. Jag är energisk, ärlig och glad.

Mina förväntningar är höga på politiken, på mig själv och andra och jag vill se goda resultat. Efter valet har jag förmånen att vara kommunalråd för Liberalerna och ordförande för barn- och utbildningsnämnden. Jag har varit skolpolitiker i 16 år och det är verkligen en förmån att nu få vara med och styra Borlänge i en mer liberal riktning. Jag tar mig an utmaningarna med mina ledord handlingskraft, energi och framtidstro i ryggen.

Jag har svårt för intriger och att lova saker som man inte kan hålla. Valfläsk är därför inget för mig utan jag ser hellre till vad som verkligen går att genomföra. Jag lever efter mottot:”Jag lovar inte allt men jag lovar att göra allt jag kan”. Det kommer jag också att göra i min roll som kommunalråd i Borlänge.

Följ mig gärna och läs mer på min hemsida:

http://monicalundin.se