Se alla

Liberalerna Borlänge byter gruppledare

Lördag 2 september 2023

Liberalernas gruppledare i Borlänge Jerk Pros har beslutat sig för att lämna sina politiska uppdrag i Borlänge kommun. Jerk har varit gruppledare sedan hösten 2022, då han tog över efter Monica Lundin som då varit gruppledare i tio år. Monica har haft kvar sin plats i kommunfullmäktige men kandiderade efter valet inte till några kommunpolitiska uppdrag i syfte att bygga upp sitt företag igen efter fyra år som skolkommunalråd på heltid.

Partiet har nu haft en intern nomineringsprocess och valde på måndagskvällen Monica Lundin till att åter ta över gruppledarskapet samt de flesta av Jerks uppdrag. Liberalerna tackar Jerk för hans insatser som politiker under de senaste åtta åren.

Jerk kommenterar:

– Jag lämnar alla mina politiska förtroendeuppdrag från och med 1 september. Det finns två anledningar: dels ett behov av livsstilsförändring på grund av ett alldeles för högt blodtryck och dels en insikt om att jag inte vill vara ledig från mitt ordinarie jobb i den omfattning som behövs för att fullfölja alla mina förtroendeuppdrag.  Jag fick mitt allra första uppdrag 2015 så det har blivit ett antal år och oräkneliga sammanträden. Det har varit en rolig och givande tid och det har givetvis varit en otrolig förmån att få inneha de olika uppdragen.  Vi alla som bor i Borlänge kan vara glada åt att det finns så goda förutsättningar för att engagera sig i den lokala politiken och demokratin.  Jag är övertygad om att de personer som tar över mina respektive uppdrag kommer att göra ett helt fantastiskt jobb och jag vill ge dem mina varmaste lyckönskningar säger Jerk Pros med anledning av att han nu slutar som politiker i Borlänge kommun.

Monica kommenterar:

 – Jag var inte förberedd på nyheten när Jerk berättade att han skulle sluta men jag har förståelse för hans skäl. Jag fick frågan av valberedningen under sommaren och efter en del funderande under semestern har jag landat i att jag vill engagera mig mer lokalt igen. Företaget har börjat rulla igång och jag kan ägna mig åt fritidspolitik igen men framför allt känner jag att Borlänge behöver ett starkt Liberalerna i opposition och det nya styret behöver granskas. Med det vill jag fortsätta arbeta säger Monica Lundin.

Vårt fokus är fortsatt att skolan ska nå ännu bättre resultat efter det trendbrott som uppnåddes under vår tid vid makten, att integrationen ska fungera bättre, att omsorgen ska vara värdig och att näringslivet i Borlänge ska blomstra fortsätter Lundin.

Jag vill också skicka mitt största tack till Jerk för hans tid som liberal politiker avslutar Monica.

Avgående gruppledare Jerk Pros med tillträdande gruppledare Monica Lundin