I fredags höll Liberalerna partiråd och vår EU-lista och Europaprogram beslutades. Vår lista toppas av Cecilia Wikström, EU-parlamentariker, Said Abdu företagare/fd riksdagsledamot samt Maria Weimer, diplomat/fd riksdagsledamot. Glädjande är att Borlänges gruppledare Monica Lundin har placerat sig på plats 8.

På bilden syns Olle Schmidt i sin plädering för Monica.

Monicas egna ord efter partirådets beslut:

Vi har ett stort jobb att göra framöver. Liberalerna behövs för att kraftfullt försvara våra liberala värderingar och försvara vårt Europa från dem som vill begränsa friheten, stänga gränser och bedriva polariserande och populistisk politik.

Vi har ännu en valrörelse framför oss. Den ska vi kraftfullt genomföra tillsammans. Vi måste vinna förtroende och visa EU-samarbetets styrkor. Vi måste visa att EU behövs för de stora övergripande frågorna som vi bäst löser tillsammans. Klimatet, säkerheten, migrationen är några sådana frågor. Vi måste visa att vår framtid i Sverige går hand i hand med EUs framtid. Den berättelsen ska vi berätta med kraft, energi och känsla. Jag ser bl a den gemensamma marknaden och företagande, en fungerande migration, infrastrukturfrågor och en förtroendeingivande administration med hög kvalitet som givna delar i den berättelsen.

Jag är glad, driven och social och under min tid i Dalarna har jag byggt upp ett stort kontaktnät här och internationellt. Jag har jobbat politiskt i Dalarna de senaste 15 åren och har förtroendeuppdrag kommunalt som nationellt. Jag bor i Borlänge med mina tre barn. Jag driver också ett riskkapitalbolag tillsammans med ett gäng andra företagare samt att jag brinner för välgörenhet/ världsförbättring, vilket också visar sig i mitt Rotaryengagemang.

Nu jobbar vi hem ett starkt valresultat. Tillsammans.

Läs gärna mer om mig på

http://monicalundin.se