Se alla

Äntligen mobilfria skolor – inte bara i Borlänge

Onsdag 3 augusti 2022

Jag är stolt över många beslut jag drivit genom i Borlänge. Ett av dem är mobilfri skola och fr o m igår 1/8 gäller även lag om att alla landets skolor ska vara mobilfria. Viktigt liberalt arbete i Borlänge och riksdagen som genomförts – det är en viktig seger i vårt arbete för ökad trygghet och studiero i våra skolor! 💪🏻💙🥳

Mobiltelefoner är fantastiska, men de hör inte hemma i klassrummet. Med studiero i klassrummen lär man sig mer. Alla elever ska ha rätt till att slippa bli störda av plingande meddelanden och störande notiser eller distraherade av blotta närvaron av mobilen. Och ingen lärare ska behöva oroa sig för att bli smygfotade eller filmade.

👍📵 I Borlänge beslutade vi alltså om mobilfri skoldag på alla grundskolor för två år sedan och det infördes för 1,5 år sedan, fr o m årsskiftet 2020/2021.

👍📵 Efter krav från Liberalerna blir nu den svenska skolan i hela landet mobilfri enligt ny lag som börjar gälla 1/8.
Så självklart och ändå tog det sin lilla tid att bli verklighet.

Jag är stolt över att ha gått i bräschen för detta. Önskas mer handlingskraft från mig så finns jag på alla tre valsedlarna i Borlänge och Dalarna. Men du kan även kryssa mig till riksdagen oavsett var du bor i Sverige eller om du utlandssvensk. Skicka mig ett meddelande med din adress så skickar jag en valsedel till dig.

Monica Lundin, toppkandidat (L) Borlänge

#mobilfrihet #mobilfriskoldag #mobilfriaklassrum #skolaivärldsklass #liberalernaborlänge